märts 17, 2011

Muinasjutukool tähistab sel aastal oma 20.sünnipäeva.

Sellega seoses toimub 23.märtsil, Võrus,
Võru Instituudis, Tartu tn 48,
jutuvestmisalane seminar.

12.00-13.15
Lugude rääkimise tähendus tänapäeval. Piret Päär "Räägime sellest, mis muutub täiskasvanus, kui ta võtab ette oma elu rohkem lugudega täita ja kuidas see kõik omakorda hakkab looma meie kõrval elavate laste elu."
13.30-14.15
Muinas loo mälestus. Lauri Õunapuu "Usun, et muistne jutuvestja või laulik ei võinud muidu oma lugu rääkida ning mäletada kui ta ei oleks uskunud, et see lugu tõesti päriselt kunagi juhtunud on. Mõtisklen mäletamisest ja maailmatunnetusest enne tänapäevast kirjakultuuri.
14.30-16.00
Kohtumine rahvusvaheliselt tunnustatud indiaani jutuvestja Dovie Thomasoniga (USA).Võimalus küsida, vestelda. Dovie Thomason on rahvusvaheliselt tunnustatud jutuvestja ja kirjanik. Tal on oskus oma lugudega viia kuulajad kaasa "paika, kus aeg ei kehti", neisse sündmustesse, mida ta koges lapsena kui kuulas vanu
indiaani lugusid, mida pajatasid tema Kiova apatši ja Lakota indiaanlastest sugulased, eriti Vanaema Dovie ja ta isa. Neilt sai ta esmakordselt kuulda loodusrahva lugusid. Need olid lood, mis õpetasid teda tegema õigeid valikuid.
Tõlge eesti keelde.

Osavõtt tasuta.
Soovijaile koolitustõend.

PS! Tee kõrvale palume midagi põskepistetavat kaasa tuua.

Üritust toetavad
SA Tallinn 2011, Eesti Kultuurkapital, Rahvakultuuri Keskus, Võru
Instituut, Põlva Lõõtspilliselts.