oktoober 18, 2011

Väikeste kodu-uurijate konverents

2010/2011. õa kuulutas Paide Ühisgümnaasium välja 3.-6. klassi õplastele kodu-uurimise võistluse. Teemaks oli "Pere. Kodu." 3.b ja 5. klassi õpilased uurisid, mida tegid nende vanemad või vanavanemad vanasti vabal ajal. 16. sept kutsuti Paidesse igast koolist 2 õpilast ja õpetaja, et teha kokkuvõte uurimistöödest.
Päev algas kogunemisega Paide Vallimäel, kus saime ringi vaadata. Peale avasõnu nägime väikest etendust Paide kooli õpilaste poolt. Edasi jagati õpilased rühmadesse ja mindi tutvuma Ajakeskusega. Tegemist on taastatud Vallitorniga, kus igal korrusel on erinev ajastu. Liikuda saab lifiga, mis on ajamasinaks maskeeritud või mööda treppe. Kes satub Paidesse, siis kindlasti minge vaatama.
Edasi jätkus päev Paide Ühisgümnaasiumis, kus kuulasime ettekandeid ja osalesime töötubades. Päeva lõppedes kuulutati välja uue uurimistöö teema: "Mäng on väikese inimese töö". Kõik 3.-6. klassi õpilased võivad osaleda uurimistöö koostamisel. Juhendajateks võivad olla ka lapsevanemad. Täpsed juhised on olemas Paide Ühisgümnaasiumi kodulehel.
Julget pealehakkamist!