oktoober 12, 2012

Preemiamatkad Vapramäel

Eelmisel õppeaastal võtsime osa Vapramäe-Vellavere-Vitipalu Sihtasutuse korraldatud matkamängust. 1.a ja 1.b klass said eduka osalemise eest tasuta preemiamatkad Vapramäele.
Järgnevatelt linkidelt saad lugeda meie matkamängu saadetud kokkuvõtet ja vaadata pildiprogrammi.
Matkapäev Erastveres
Vaata pilte Erastvere matkast
Mis on koolimaja ees?
Pildid kooliesise uurimisest


RONGAPROGRAMM
Käisime klassiga matkal. Meie matkajuht oli Anna-Liisa. Meile räägiti rongast. Ronk on Eesti suurim lind. Ta sööb kõike. Pesa teeb ta kõrge männi otsa. Mängisime pesamängu. Metsas puistati meile maha makarone. Meie pidime need puhtalt üles korjama.Veel käisime Sinililleorus. Siin orus kasvab kevadel hästi palju sinililli. Saime veel teada, et sarapuul on suve lõpus juba uued pungad. Mängisime huvitavaid mänge ja tegime klassiga pilti. Enne kojusõitu tegime söögipausi.
Oli jälle üks väha huvitav ja tore matkapäev.
Marco ja Marko
2.a klass

Kuidas ronk musta kuue sai
Vanasti olid kõik rongad valged. Kord pidid kõik loomad Emajõge kaevama. Ronk ei tahtnud kaevata, sest muidu oleks ta oma ilusa valge kuue ära määrinud. Selle peale Taevaisa vihastas ja pistis ronga tõrvapotti. Sellest ajast ongi rongad mustad. Ainult üks sulg on valge, et meenutada endist ilusat kuube.



Rongaprogramm


KITSEPROGRAMM
Käisime 5. okt Vapramäel  matkamas. Meie klass läbis kitseprogrammi. Matka alguses saime selga kitsenahksed keebid ja pähe sarvekesed. Matkajuht Liina rääkis meile kitsede välimusest, sarvedest ja eluviisist. Saime teada, et isakitsed ehk sokud kutsuvad emaseid kitsi haukuva häälitsusega. Emased vastavad vilistamisega. Proovisime kitsede kombel süüa. Meie toiduks olid kapsalehed. Need pidime riputama oksa külge ja sööma ilma käte abita. Mängisime hundi ja kitsekeste mängu. Meie hundil jäi püüdmata ema-, isakits ja kitsetall. Selgus, et jahimehed ei küti kunagi kõige ilusamaid ja suuremaid sokke. Nii sünnivad kitsekarja tugevad järglased. Liina laotas maha sinise riide, millest sai järv. Katsetasime, kuidas peab kitseke vett jooma. Meile maitsesid hästi "kitsepabulad". Tegelikult olid need rosinad šokolaadis. Tegime ka ühe väikese söögipeatuse ja suundusime rada mööda bussini.
Oli igati põnev matk.
2.b klass