märts 25, 2018

Kolmas loeb


22. märtsil toimus Võrumaa Keskraamatukogu lasteosakonnas ettelugemisvõistlus „Kolmas loeb”. Võru maakonna koolide kolmandate klasside õpilased lugesid Eno Raua ja Ellen Niidu proosapalasid. Võistlusel osales 23 õpilast kaheksast koolist. Parksepa keskkooli esindasid tubli lugemisega Klaudia Schenk ja Kertu Haak. Tublid! Kõik lugejad said kogemuse võrra rikkamaks. Kolmandate klasside ettelugemisvõistluse esikoha sai Lenne Kukk Võru Kesklinna Koolist. Palju õnne meie kooli õpetaja Heidi Kukele! Tema laps võitis.

Enne Võrus toimuvat ettelugemisvõistlust selgitati välja meie kooli parimad 3. klassi lugejad. Käidi toredaid lugusid ette lugemas 1. ja 2. klassi õpilastele. Koguti julgust võõra publiku ees esinemiseks ja lihviti lugemisoskust. Pisemate klasside õpilastel oli vahva kuulata põnevaid lugusid. Saadi teada, et alati ei ole huvitavad lood ainult ilusa kaanepildiga raamatus. Ka vanas luitunud raamatus võib leida paljugi põnevat.

Meie kooli kolmanda klassi õpilaste seas on palju väga häid lugejaid. Kui kuulutataks välja kiirlugemise võistlus, oleks võinud sinna kohe vähemalt viis õpilast saata. Ettelugemisel on aga oluline, et: lugu oleks nauditavalt esitatud; kuulaja juttu jälgida suudaks; oleks ilmekalt loetud jpm.

Täname ja tunnustame kolmanda klassi väga tublisid ettelugejaid: Klaudia Schenki, Kertu Haaki, Liis Merisalu, Liisa Parmaskit, Karin Kivi, Martin Juuli, Marcus Kindsigot ja õpetaja Liiat.

Teine klass! Hakake hoolsasti lugema! Järgmisel aastal on teie kord. Lugemisoskus muutub heaks ikka siis kui palju loed.

Ruth
Pildigalerii võistluselt