oktoober 04, 2010

Võrumaa liiklus- ja ohutuspäev

1. oktoobril olid kutsutud kolmandad klassid Võrru liiklus- ja ohutuspäevale. Selle ürituse korraldasid Võru Noortekeskus ja Võru Linnavalitsus.
See oli pikk ja huvitav päev koos Lõvi Leo ja Nubluga.
Võrumaa päästeosakond tutvustas, kuidas toimub päästetöö. Õpilased said ise tulekustutit avada ja tuld kustutada. Nägime ka õppefilmi, kuidas võib tulekahju tekkida. Film õpetas, kuidas hoiduda, et sellist olukorda ei tekiks.
Võru Politseiprefektuur andis ülevaate, kuidas ohutult liigelda. Koos tegime valgusfoorimängu. Selle mängu võitis Gregor, kes sai autasuks turvavöö pehmendaja. Iga õpilane sai endale helkuri.
Punase Risti Võrumaa Selts tutvustas esmaabi võtteid. Õpilastele tuletati meelde, et koolimajas ei tohi joosta ega treppidel tõugelda!
Lõuna Regionaalse Maanteeameti Võru esindus tutvustas turvatooli näitel, kuidas turvavööd õigesti kasutada. Õpilane sai istuda liikuvasse tooli ja ise proovida, mis tunne on kui tekib kokkupõrge.
Vahepeal oli võimalus pilti teha koos Nublu ja Lõvi Leoga, joonistada ise päästeameti teemalisi pilte ja juua teed ning näksida küpsist.
Aitäh ürituse korraldajatele ja läbiviijatele! See oli õpetlik päev nii lastele kui ka õpetajatele.