veebruar 26, 2012

Kogumiku “Eestis elu üsna lill” esitlus

17. veebruaril 2012 kell 15.00 toimus Tartus O. Lutsu nimelise Keskraamatukogu saalis ajakirja Hea Laps poolt välja antud kogumiku “Eestis elu üsna lill” esitlus, kuhu olid kutsutud raamatu lõunaeestlastest autorid ja nende juhendajad. Kogumikku on Leelo Tungal koondanud möödunudsuvise XI noorte laulu- ja tantsupeo “Maa ja ilm” eel toimunud laste lugude ja luulevõistluse “Ainult siin sünnivad me lood” žürii poolt hinnatumad tööd.
Suvine laste ja noorte laulu- ja tantsupidu on jäänud juba lumemägede taha, aga Laulupeo Sihtasutuse korraldatud lugude ja luulevõistluse kogumik jääb ilusat pidu meenutama. Kuna võistlusele “Ainult siin sünnivad me lood” laekus väga palju toredaid ja sisukaid töid ning auhindade arv oli piiratud, pani ajakirja Hea Laps toimetaja Leelo Tungal kokku raamatu, mille kaante vahele mahtus üle 40 õpilase kirjutise. Tänu haridus- ja teadusministeeriumi toetusele saab iga Eesti põhikool endale kogumikust ühe tasuta eksemplari.
Kõige rohkemate lugude ja lauludega on kogumikus esindatud Tudulinna Põhikool, Parksepa Keskkool, Võru Kreutzwaldi Gümnaasium ja Tartu Veeriku Kool. Raamatu pealkiri on pärit Veeriku Kooli 3. klassi õpilase Ott Lehiste sulest.
Leelo Tungla sõnul tasuks ka täiskasvanutel vahel maailma ja oma koduümbrust vaadata läbi laste silmade – küllap siis näeksid nemadki, et nii mõnegi koha pealt ongi elu Eestis nagu lill! Kogumiku esitlusel astusid üles Tartu Karlova Gümnaasiumi laululapsed Tiia Puhveli juhendamisel, kes esitasid Leelo Tungla sõnadele kirjutatud laule ning noor solist Karoliine Pärlin, kelle esituses kuulsime laule Vanemuise mängukavas olevatest muusikalidest, milles Karoliine on kaastegev.
Lugude- ja luulevõistluse „Ainult siin sünnivad me lood” kuulutas Leelo Tungal Eesti Laulu-ja Tantsupeo Sihtasutuse nimel välja sada päeva enne möödundsuvist koolinoorte laulu- ja tantsupidu. Võistlusele olid oodatud õpilaste kirjutised nii sellest, mis nende ümber juhtub, kui ka sellest, mida mäletavad oma lapsepõlvest ja laulu-tantsupidudest nende vanemad ja vanavanemad. Konkursile laekus 134 kirjutist, mille olid teele saatnud erinevatest Eesti koolidest ja ülikoolidest suured ja väikesed õpilased ning tudengid.
Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutuse PRESSITEADE

Tänan kõiki Parksepa kooli kirjutamishuvilisi õpilasi, tänu kellele meie kooli nimi on ära märgitud. Vastuvõtule olid kutsutud 6. klassi õpilased Eliise Aniott, Oliver-Sander Luik ja Raido Zopp.