märts 23, 2013

XIII võro näütemängupäiv

"Perijata ei olõ perimust" 

19. märtsil saadi Puigal juba kolmeteistkümnendat korda kokku, et võru keeles näidelda. Hoolimata külmadest ilmadest, haigustest ja halvaendelisest numbrist, oli esinemishimulisi lapsi kokku kogunenud palju - 130 ringis. Lisaks veel ka juhendajad ja pealtvaatajad - Puiga kooli saal sai rahvast täis. Laste mängulusti aitas analüüsida žürii koosseisus Tiia Allas Võru Instituudist, Elina Ernits ja Ruth Viks Puiga Põhikoolist. Lavalaudadelt käis läbi 13 truppi väga erinäoliste lavalugudega. Meie tegemisi oli vaatama tulnud ka Kihnu saare 2 last ja õpetajad. Laste suust sai kuulda ehtsat kihnu keelt. Kõige nooremad olid Puiga Lasteaia „Siilike“ lapsed, kelle lugu „Pillekõnõ mõtsan“ kõlas selgelt ja julgelt.
Päev oli küll pikk, aga läks ruttu, sest näitemängud olid täis mängulusti, laulu, tantsu ja head sõna. Žürii valis välja parima trupi ja head näitlejad. Parima trupi kandidaadid olid: Haanja kool – „Juku ja tõsõq“, Kääpa põhikool – „Varõsõlõ valu, harakalõ haigus- mii lats olku terve“, Mammaste algkool – „Vanamemme umavaihõl“, Pikakannu kool – „Kolm radokuu päivä“, Vastseliina Gümnaasium – „Kümme asja, mille koton om hää“. Parima trupi tiitli said Kääpa Põhikooli õpilased oma loo „Varõsõlõ valu, harakalõ haigus- mii lats olku terve“ lavalooga. Žürii pidas oluliseks selle loo päevakajalisust ja õpetlikkust.
 Helve Ruul
Näitemängupäeva projektijuht

Sel aastal võttis näitemängupäevast osa ka Parksepa kooli 2.b klass etendusega "Tsia maja". Tore oli vaadata teiste esinemist ja närveerida enda etenduse pärast. Olime selle tükiga esinenud mitmeid kordi, kuid ikkagi oli sees suur hirm. Sellisest üritusest osavõtt andis juurde julgust esineda laval ja rääkida murdes.
Veel pilte vaatamiseks ja tellimiseks