märts 02, 2014

Folklooripäev Vastseliinas

Meie koolist käis sellest päevast osa saamas kapell ja 1. klassi väikesed rahvatantsutüdrukud.

27. veebruaril toimus Vastseliina rahvamajas juba järjestikku 26. Võrumaa laste folklooripäev, millest võtsid osa laste folkloori-, tantsu- ja muusikarühmad Parksepast, Kääpalt, Vastseliinast, Osulast ning Võrust, kokku ligi 150 last. Iga rühm oli tulnud ja midagi ära õppinud, et folklooripäeval seda teistele esitada. Päeva jooksul toimusid erinevad ühistantsud, värviti liivatrükis muna ja pakuti linnupetteks kohalikku leiba.
Tänavuseks folklooripäeva teemaks oli „Meie tuppa lendas lind”, mille kohaselt oli igal rühmal oma lind, keda ürituse jooksul tutvustati ja keda püüti laulu järgi ära tunda. „Kuna lund enam ei ole ja justkui ongi nagu juba kevad, siis oli linnuteema folklooripäeva jaoks igati paslik,” selgitas tänavust folklooripäeva korraldanud Helju Sarapuu.
Folklooripäev juhatati sisse sabatantsuga. Vastseliina valla poolt oli tervitussõnu edastamas vallavolikogu esimees Urmas Juhkam, kes rõhutas, kui tähtis on säilitada võru keelt ja kultuuri, milleks folklooripäev just ongi.
Folklooripäeva korraldasid ja viisid läbi linnukostüümides Vastseliina gümnaasiumi algklassiõpetajad Valli Larionova ja Helju Sarapuu, kes mõlemad õpetavad koolis ka võru keelt. „Selline päev on väga tore, koos on tore sellist asja teha,” rõõmustas Sarapuu.
„Ühe kingituse olete te kindlasti saanud – selleks on rõõm ja lust esinemisest,” sõnas folklooripäeva üks korraldajatest Valli Larionova päeva lõpetuseks.
(Väljavõte Võrumaa Teatajast)