märts 12, 2014

Veega sõber


Reedel, 7.märtsil osalesid II ja IV klassi õpilased Väimela Tervisekeskuses toimunud veeohutuspäeval „Veega sõber“, mille korraldajateks olid Veespordiliit ja Lõunamaa päästeamet. Tegevused toimusid kolmes punktis - märgiujumine, veemängud ja veeohutus .
Märgiujumise eest said kõik vastavalt oma ujumisoskusele kas rohelise, punase, sinise, kollase või kuldse märgi, mille seletused olid järgnevad:
Roheline märk tõestab, et suudan ujudes läbida 25 meetrit
Punane märk tõestab, et suudan ujudes läbida 50 meetrit
Sinine märk tõestab, et suudan ujudes läbida 100 meetrit
Kollane märk tõestab, et suudan ujudes läbida 200 meetrit
Kuldset värvi märgi „Oskan ujuda“ said need, kes läbisid krooli ujudes 100m , siis tegid 2 minutit tähe harjutust ning siis ujusid 100m selili.
Kuldse märgiga autasustati II klassist Jane Liis Kukkat, Kaur Kasukit ja Tauri Pähni ning IV klassist Ervin Abelit, Kerli Tassot ja Geir-Melany Andrejevit.
Tähe harjutuse eest said Meritähe märgi need, kes suutsid 2 minutit veepinnal hõljuda, kas selili või vaheldumisi selili ja kõhuli ilma jalgu põhja panemata.
Need, kes ei suutnud veel märki välja ujuda, said omale osalemise eest diplomi „Olid tubli“
Veemängud toimusid tõelise sõjakisa saatel, sest vaja oli ju kätte saada „ussi“ pea ja kokku koguda teistest suuremal arvul kujundeid. Igal juhul said veemängude ajal basseiniääres kaasas olnud õpetajad ja saatjad korralikult pealaest jalataldadeni märjaks, sest selle möllu käigus ei jäänud vesi enam ainult basseini.
Päeva lõpetas päästeameti poolt läbiviidud praktiline koolitus, mida teha kui oled sattunud vees uppumisohtu ja millega peaks arvestama uppujat päästma läinud inimene. Proovida sai päästevesti ja „uppujat“ veest päästerõngaga välja tõmmata.
Kogu üritus lõppes autasustamisega ja kõik said pilti teha Triin Aljandiga.