oktoober 18, 2014

V ja VI klassi õppepäev

Veerandi eelviimasel päeval omandasid V ja VI klassi õpilased teadmisi väljaspool kooliruume. Õppepäeval olid lõimitud kunstiõpetuse, loodusõpetuse, ajaloo, kirjanduse ja inimeseõpetuse teemad.
Tartu hotelli konverentsikeskuses kohtusime Paberimuuseumi töötajaga, kes tegi lühiülevaate paberi ajaloost ja kasutamisvõimalustest. Seejärel saime ise kätt proovida ja oma ruumilist kujutlusvõimet arendada.
Jääajakeskuse esimene õppetund möödus giidi selgituste saatel väga kiiresti. Seejärel oli veel võimalus ise tegutseda ja enam huvi pakkunud eksponaate põhjalikumalt uurida.
Peale keskuses nähtut ja kuuldut siirdusime Vooremaa voorte ja nõgude vahele, et jää poolt vormitud pinnavorme lähemalt uurida. Lisaks voortele jäid meie teele veel Kukulinna ja Saadjärve mõis ning kaunid Vooremaa järved: Pikkjärv, Saadjärv, Kaiavere järv, Raigastvere järv, Soitsjärv, Ilmjärv.
Ronimine Raigastvere vaatetorni ja suurepärane vaade imelisele loodusele aitas kuuldut paremini meelde jätta.
Meie teame, et Vooremaa kaunid vormid on looduse looming. Kuid sealkandis ringi liikudes ei saa kuidagi mööda minna ka eeposekangelase Kalevipoja legendidest. Seega olid meie päevas kõrvuti nii teaduslikud seletused kui rahvapärimus.
Päev oli pikk, kohati ka tuuline, teadmis, kogemusi ja elamusi pakkuv.