märts 24, 2015

Mobiilne Planetaarium - Sfääriline kino

 Veerandi esimesel päeval, 23. märtsil oli koolis mobiilne planetaarium.
Mis see on?  Firma E-Continent näitab üldhariduslikke programme (filme) täispuhutavas planetaariumis ehk mobiilses planetaariumis. See on spetsiaalne tehnoloogia mis võimaldab demonstreerida lastele meie maailma. Samuti tekib lastel ettekujutus, et nad on multifilmi sees.
See on 3D kogemus ilma prillideta.
Mida me vaatasime?
3.klass "Maa üksildane kulgemine" Kujutage ette, et ühel päeval olete kaugel kosmoses ega naase enam kunagi planeedile Maa, mis ennem oli teie koduks. Mida te räägiksite Maast enda lastelastele? Tegevus toimub 2081. aastal Kuul. Vanaisa ja tema lapselapsed uurivad teleskoobiga Maad täispäikesevarjutuse ajal. Jälgides Kuu varju liikumist mööda Maad, vanaisa jutustab lastelastele vulkaanidest, jõgedest, dinosaurustest, mammutitest, asteroididest ja jääajast. 

4.-9. klass  "Nanocam, jalutuskäik biomaailma". Nanocam uurib bakterite maailma, lihtsaima eluvormi, vapustavat liikuvust, imelist seente struktuuri, taimestiku olemus ja enneolematult keerulist loomariiki. Selle kõige nägemine läbi mikroskoobi on hämmastav seiklus läbi viie erineva looduses eksisteeriva eluvormi.
 
Sissepääs kuplisse

Kupli all

Huvitavat kividest