detsember 09, 2015

4. klassi ekskursioon Tallinnasse

2. detsembril sõitsime klassiekskursioonile Tallinnasse. Sõit sai teoks tänu eelmisel õppeaastal kooli parima klassi tiitliga saadud preemiarahale. Päris mitmed meie klassi õpilased oli pealinnas esimest korda.
Hommik algas ekskursiooniga rahvusooperi Estonia teatrimajas. Huvitav oli vaadata teatrilava külje pealt, kostüümi-, grimmi-, dekoratsiooni- ja maaliruumi ning baleriinide harjutussaali. Grete arvates oli see üks uhkemaid teatrihooneid, kus ta on käinud. Eriti meeldis talle imeilus kroonlühter teatrisaali laes. Markusele meeldisid maalid teatrimaja koridorides ja sinises saalis. Ragmar nautis ilusaid kostüüme, kuid Carin imetles uhkeid dekoratsioone. Kauril tekkis lava taga selline tunne, et tahab kohe päevapealt teatrinäitlejaks saada.
Seejärel vaatasime muusikali „Karlsson katuselt“. Meie kohad olid teisel rõdul. Carini üllatuseks sai ka sealt etendust pärsi hästi jälgida. Muusikal oli huvitav, sest oli palju laulmist, tantsu ja kiirelt vahelduvaid põnevaid dekoratsioone. Karlsson tõesti lendas ja kõndis väikevennaga katustel. Renaldole meeldis etenduses eriti see koht, kus tulid röövlid, sest siis läks põnevaks ja Karlsson hakkas tonti mängima. Rasmus ehmus iga kord, kui ülitark ja parajalt paks peategelane järjekordselt oma püssi paugutas. Kaur arvas, et muusikal polnud varem teleris nähtud filmiga üldse sarnane.
Kuna kõhud olid vahepeal väga tühjaks muutunud, siis käisime ühiselt söömas maitsvat lõunasööki Lidos. Seejärel suundusime väikesele jalutuskäigule vanalinna. Kauri hämmastas tohututest klaasplokkidest tehtud Vabadussõja võidusammas Vabaduse väljakul. Lisettele meeldis, et Toompea loss oli kenas jõulurüüs. Patkuli vaateplatvormile jõudes oli väljas juba veidi hämar ja seetõttu oli vaade punaste katustega vanalinnale eriti kaunis. Raekoja plats lummas meid jõulumeeleoluga. Imetlesime suurt ja ilusat jõulupuud ning nautisime jõululaada melu.
Päeva lõpetasime Ronimisministeeriumis, kus koopataolises ruumis saime ronida kõrgetel seintel. Tore oli, et ronimiskeskuse põrandal olid väga pehmed turvamatid ja lae all oli osavate turnijate jaoks sisustatud patju täis tuba. Põnevaks osutus ka tasakaalu harjutamine Slackline lindil. Ei olnud lihtne vetruva ja kõikuva lindi peal kõndida.
Tagasisõit koju oli tore, sest vahetasime sõpradega muljeid ekskursioonist, laulsime ja vaatasime lõbusaid multikaid.
Oli väga vahva ja uusi teadmisi pakkuv päev!