aprill 27, 2016

HITSA tehnoloogiapäev

23. aprillil toimus Tallinna Kultuurikatlas HITSA Tehnoloogiapäeva raames HITSA õpilaskonkursi „Maailmariik Eesti“ finaal. Võrumaalt pääsesid finaali õpilaste tööd kolmest koolist: Haanja Kool, Võru Kreutzwaldi ja Parksepa Keskkool.

Õpilaskonkursile laekus 175 digiloovtööd ligi 70 koolist üle Eesti, konkursil osales üle 500 õpilase vanuses 5-20. Konkursi eesmärk on anda õppijatele võimalus rakendada põnevaid uuenduslikke ideid ja arendada seeläbi tehnoloogiliste vahendite kasutamise oskust oma huvidest lähtuvalt. Digiloovtööde konkursile "Maailmariik Eesti" sai esitada töid kahes võistluskategoorias: Lahe Asi (animatsioon, videofilm, digitaalne õppematerjal või tikkimismasinaga loodud käsitööese) ja ProgeTiiger (arvutimäng, mobiili äpp, elektrooniline muusikapala või 3D-tehnoloogiaga loodud töö).

Lahe Asi kategoorias tegid Franz ja Hendrik animatsiooni "Piir peab". Animatsiooni tegemiseks kasutasid nad legoklotse. Iga väiksemgi liigutus pildistati. Pärast pandi pildid kiiresti liikuma. Nende tegemistest võib lugeda leheküljelt piirpeab.weebly.com

ProgeTiigri kategoorias tegid Gerda ja Astrid arvutimängu "Lõuna-Eesti ilusad paigad" TinyTap programmiga. Selles mängus tuleb välja lõigatud tükid panna õigetesse kohtadesse. Siis saad teada rohkem selle koha kohta. Mängu loomisest ja valmis mängu saad vaadata leheküljelt http://eestisonhea.weebly.com/




Finaaliks tuli oma töö kohta koostada plakat. Oma tööd pidi žürii liikmetele ja teistele huvilistele tutvustama. Kui esimene tutvustamine läks mõlemal rühmal arglikult, siis järgmised juba ladusamalt. Järgmisel aastal lubasid nad osaleda HITSA õpilaskonkursil.
AITÄH, HENDRIK, FRANZ, ASTRID JA GERDA! OLITE TUBLID!
Franz ja Hendrik tutvustavad oma tööd

Gerda ja Astrid on valmis rääkima oma mängust

Kõik finalistid said kingituseks selfie stick´i ja diplomi. Lisaks oli terve päev täis huvitavaid tegemisi.
Näiteks sai geeni kiirtestiga kontrollida oma soodumusi, teha endast 3D-mudeli, luua hologrammi ja panna selle peopesal tantsima, näha, kuidas DJ arvutis muusika sünnib, panna end proovile Rakett 69 katsetes, droone lennutada jpm.