aprill 05, 2011

Maskirongkäik

Võrumaa maskid

2. aprillil 2011 ootame Eestimaa lapsi üheskoos tähistama rahvusvahelist lasteraamatupäeva Euroopa kultuuripealinnas Tallinnas!
Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011 esitleb:
Eesti Lastekirjanduse Keskus, IBBY Eesti osakond ja ajakiri Täheke korraldavad 2. aprillil 2011 Tallinna vanalinnas laste maskirongkäigu, kus kõik rongkäigus osalejad kannavad enda valmistatud maske, mis on inspireeritud armastatud raamatukangelastest üle maailma.
Otsustasime selle üleskutsega kaasa minna. Valmistasime kogu klassiga maskid, mis sobisid Vene muinasjuttu "Kakuke". Lisaks meie koolile oli veel osavõtjaid Võru Kunstikoolist ja Kääpa Põhikoolist.
Enne rongkäiku oli aega ja saime tutvuda vanalinnaga. Raamatukoguhoidja Helle jutustas huvitavalt Kolmest Õest, Oleviste kirikust, vaatasime vanaaegseid uksi ja aknaid. Rongkäigus oli põnev vaadata teiste tehtud maske, ise ennast näidata ja lihtsalt nagu muuseas anda Aktuaalsele Kaamerale intervjuu. Rongkäiku oli tulnud vaatama palju rahvast. Enda näitamisega jõudsime Nuku- ja Noorsooteatrisse, kus nägime etendust "Nukumängu ABC". See oli nii põnev! Kolmekesi kolme poroloniribaga sai maha mängida lõbusa etenduse. Etenduse lõppedes võisime tutvuda NUKU muuseumis oleva näitusega. Seal oli vaatamist kõigile.
Aitäh Võru Lasteraamatu osakonna juhataja Hellele, kes meile sellise teate saatis ja meie saime sellest kõigest osa võtta!                                                                                                                                       
3. b klass
Vaata lisaks lasteraamatukogu lehel olevaid pilte.
Vaata pilte!
Pildid