aprill 11, 2011

Teeme ise mahlu

Ikka öeldakse, et pikk talv on meid ära kurnanud ja kevadel tuleks hakata vitamiine sööma. 1.-5. klass võttis kätte ja tegi ise mahlu käepärastest vahenditest. Kaasa oli võetud porgandeid, kapsaid, apelsine, banaane, jõhvikaid, kiivisid, pirne, mustikaid, õunu ja ei tea, mida kõike veel. Mahla pressimiseks oli käsitöö klassi üles seatud 3 erisugust mahlapressi. Iga klass ise pressis kaasasolnud viljadest mahla. Muidugi ei saanud me hakkama ilma masinaid käsitseda oskavate inimesteta. Nendeks olid õpetajad Esta ja kaks Annelid. Nemad teadsid täpselt, kuhu ja kui palju midagi panna. Oma pressitud mahla panime kannudesse-klaasidesse. 3. tunni ajal said kõik 1.-5. klassi õpilased kokku ja tutvustasid teistele, mis mahlu keegi tegi. Räägiti palju ka mahlade kasulikkusest. Ja siis läks lahti degusteerimine. Mõni mahl oli hapu, mõnu magus. Mõni mõnusalt kihiline.
Aitäh õpetaja Estale ja teda aidanud õpetajatele! Päris mõnus oli ise mahla teha ja seda hiljem mekkida.