mai 21, 2012

Ekskursioon Tartusse


16. mail käis meie 5. klass Tartus ekskursioonil Ahhaa keskuses, uisutamas ja 4D kinos.
Sõitu Tartu poole alustasime 8.45 kooli juurest. Peatus tehti ka Väimelas.
Tartusse jõudsime veidi enne kümmet. Esimene peatus oligi Ahhaa. Õpetaja ostis piletid ja meile pandi käe ümber paelad, millega võisime vabalt Ahhaas ringi liikuda.
Kõigepealt tegi üks tädi meile tutvustava ringkäigu. Seejärel oli meil võimalus ise ringi liikuma hakata ja kõike ka järele proovida.
Põnevaid atraktsioone oli palju. Lahe oli katsetada tasakaalu kaldu olevas toas. Parajaks pähkliks oli ka peegellabürindi läbimine. Sai ennast nööri pidi üles vedada ja isegi trossi peal rattaga sõita. Põnevad olid ka igasugused valgusefektid. Väga huvitav oli vaadata, kuidas munast tibud kooruvad.
Käisime ka planetaariumis. Seal sai tunda, nagu oleksime päris kosmoses. Saime teada palju huvitavat planeetide ja tähtede kohta. Väga lahe oli.
Vahva oli ka teaduspood, kust igaüks ostis endale midagi, kuigi asjad olid päris kallid.
Ahhaa on üks väga lahe ja põnev koht. Meil oli seal väga tore. Kes veel käinud pole, siis soovitame kindlasti.
Järgmine peatus oli Lõunakeskuse uisuväli. Uisud said alla ka need lapsed, kes polnud varem uisutanud või olid teinud seda väga ammu. Kiivrid pähe, uisud alla ja jääle minek.
Ettevaatlikumad lapsed sõitsid algul raamiga, aga pärast läks juba sõit libedalt. Isegi klassijuhataja uisutas. Vahva oli.
Kui uisutamisest jalad väsinud, saime viimase elamuse 4D kinost. Vaatasime filmi „Kuristikuralli“. Film oli küll lühike, aga vägev.
Peale kino saime veel vaba aega, et niisama Lõunakeskuses ringi liikuda ja söömas käia.
Väga lahe reis oli. Meile kõigile meeldis.

5. klass