detsember 05, 2012

Uma Lehe suur jutuvõistlus

30. nov toimus Võru Instituudis Uma Lehe suure jutuvõistluse auhindade pidulik jagamine. Sellele üritusele olid kutsutus ka Parksepa kooli õpilased. Miks? Sest õpetajate eestvedamisel ja tagantutsitamisel valmisid toredad võrukeelsed lood. Lood võistlesid kolmes erinevas kategoorias: naljakas või tõsine juhtumine, äraseletamatud juhtumised ja leivaauto juures juhtunud lood.
Avasõnad pidas Harju Ülle. Kiitis kõiki kirjutajaid. Võistlusle oli saabunud senini rekordarv kirjutisi. Asutigi auhindu jagama. Iga kategooria 1. koht sai preemiaks 100 €. Kõik kirjutajad said tänutäheks Uma Lehe kruusi ja tähtraamatu. Pärast seda, kui kirjutis on ilmunud ajalehest, saab kirjutaja selle eest honorari.
Seekordsed kirjutajad olid järgmised:  II klassi latsõ: Phil-Benjamin Paju, Astrid Runtal; IV klassi latsõ: Betti Aniott, Maryleen Karise, Kristjan Kesselmann, Hans Jürgen Kukk, Maiker Nargla, Regina-Johanna Repp, Egert Roos, Talis Timmi, Danel Toom, Elisabeth Trolla; VII klassi latsõ: Anett Aniott, Mirjam-Meerit Mets ja Oliver-Sander Luik. Nende juhendajad ja abitõlkijad olid õpetajad Liia ja Ene.
Kallid lapsevanemad ja vanavanemad! Rääkige lastega selles keeles, see on meie nurga eripära, mida võiks alles hoida. Mitte väga ammu oli aeg, kui kaaluti võru keele võtmist üle-eestiliseks kasutuskeeleks.