veebruar 23, 2013

ELO talilaager

Noorteühendus ELO tähistab käesoleval aastal oma 25. sünnipäeva. Sama palju aastaid on ELO rühmad tegutsenud ka meie koolis. Selle aja jooksul on välja kujunenud suur hulk traditsioonilisi üritusi. Iga-aastane ELO vabariiklik talilaager toimus 15. - 17. veebruarini Kohtla-Nõmmel.
ELO liige peab olema teotahteline ja taibukas, julge ja iseseisev. Just neid omadusi saime taas proovile panna.
Esimesel õhtul peale laagri pidulikku avamist toimus Eesti teemaline mälumäng, kus meie kooli väiksemate ja suuremate ELOlaste teadmised küündisid mõlematel II kohani.
Laupäeval suundusime kohe peale hommikusööki talisporti harrastama. Sõitsime tuubidega ja mängisime lumejalgpalli. Meie jalgpallurid olid väga vaprad ja saavutasid I koha.
Järgnes ekskursioon uuendatud kaevandusmuuseumi, kus saime palju teadmisi kaevurite tööst ja ennastki hetkeks kaevuriteks mõelda. Jõuti arusaamiseni, et tegemist on väga vajaliku kuid raske tööga.
Peale lõunasööki jätkus meie tegus päev Aseri tellisetehase töö ja toodanguga tutvudes. Saime teada ja näha kuidas valmivad erinevad tellised ning kuidas tehas on aja jooksul edasi arenenud. Hiljem tegime ka ise käed saviseks ja voolisime endale väikese meene.
Peale silmaringi laiendamist ja uute teadmiste noppimist suundusime taas talispordi juurde. Seekord siis Toila Gümnaasiumi liuväljale, kus ootas meid mõnus muusika, libe jää ja uisud. Üliäge!!!
Õhtul lahutasime meelt kodus ette valmistatud laulu- ja tantsukavasid kuulates, vaadates.
Laagri lõpetuseks jagati kätte auhinnad ja tänati korraldajaid.
Pühapäeval koju sõites tunnistas nii mõnigi laagriline, et on küll väsinud, kuid kõigi ühine arvamus oli laagrist väga positiivne.

15.-17 veebruaril toimus ELO talilaager. Esimesel päeval, kui kohale jõudsime, siis sõime, mängisime ja õhtul oli ka disko.
Hommikul ärkasime vara ja käisime söömas, hiljem läksime tuubitama ning pärast seda käisime kaevanduses. Veel käisime tellisetehases ja uisutamas. Peale seda käis meil külas matkamees, kes õpetas meile sõlmede tegemist. Õhtul oli jälle disko ja autasustamine.
Järgmisel hommikul oligi aeg kojusõiduks. Mulle väga meeldis see laager. Eriti huvitav oli kaevanduses.
Nele 
2.a klass