veebruar 26, 2013

Matk Meenikunno rabas

Meil oli klassiga juba ammu planeeritud matk Meenikunno rabas. See toimus täpselt vastlapäeval.
Peale esimest tundi läksime bussi peale ja sõit raba poole võis alata. Varsti olimegi kohal. Grupijuht õpetas meile, kuidas panna räätsad jalga. See polnudki nii lihtne. Pärast seda andis giid kõigile, kes soovisid, ühe kompassi nind tüdrukutele ja poistele ühe kaardi. Vaatasime kaardilt oma teekonda.
Teele asudes oli ebamugav räätsadega kõndida. Ma ei osanud ette kujutada, et tegelikult oli räätsadega palju parem liikuda, sest ilma vajus väga sügavale lumme ja oli lausa võimatu liikuda.
Oma teekonnal leidsime palju jälgi: metsnugise, -sea, rebase, jänese jälgi. Hiljem leidsime veel ühed rebase jäljed. Jälgede juures oli üks auk, kust ta oli hiire leidnud. Natuke maad edasi leidsime lumelt rebase jälgede juurest maha murtud hiire. Giid arvas, et me olime seganud rebase einetamist.
Natukese aja pärast algas meil väike lumesõda. Peale seda jõudsimegi rabajärve äärde, kus grupijuht andis kõigile kommi ning me tegime klassiga pilti.
Edasi suundusime lõpp-punkti poole. Vahel toimus jälle väike lumesõda. Bussi juures võtsime räätsad jalas, tõime bussist seljakotid ning tegime lõkke ja sõime võileibu ning jõime teed. Keha kinnitatud, algas sõit koju.

Joosep 
5.b klass