veebruar 26, 2014

ELO X talilaager Kohtla-Nõmmel

Vabariigi aastapäeva eelsel nädalavahetusel kogunesid Noorteühendus ELO liikmed juba kümnendat korda Kohtla-Nõmmele, et osaleda traditsioonilises talilaagris.
Loomulikult ei jäänud üritusest kõrvale ka 30 kõige vapramat Parksepa kooli ELOlast. Kui minnes valitses veel hinges väike kartus lume puudumise pärast, siis kohale jõudes selgus kohe, et ükski planeeritud talimängude tegevus ära ei jää. ELO noortel avanes suurepärane võimalus nautida Alutaguse Puhke- ja Spordikeskuse tuubimäe libedaid nõlvu. Ja seda tehti tõelise mõnuga!
ELO üritustele on iseloomulik see, et kokkusaamised ei piirdu kunagi ainult ühe tegevusega. Programm oli sisutihe ja hõlmas mitmeid eluvaldkondi.
Kõige vanema vanusegrupi ELOlastele korraldati õppekäik Narva Elektrijaama. Noored said põhjaliku ülevaate elektrienergia tootmisprotsessist ning ettevõtte äritegevusest ja sellega seotud probleemidest.
Nooremad laagrilised kohtusid Virumaa jahisektsiooni esindajatega, kellega koos käidi metsas loomade söögikohti vaatamas ning toitu viimas. Lastele tutvustati jahimeeste tegevust, mis ei seisne sugugi ainult metsloomade küttimises. Rohkem aega ja vahendeid kulutatakse hoopis loomade eest hoolitsemisele. Metsa sõideti spetsiaalse jahimeeste autoga, mille taolist paljud nägid esimest korda ja elamused sõidust olid värvikad.
Õppekäigu raames külastati veel endise Aidu karjääri territooriumile rajatavat sõudekanalit. Tutvustati kahte võimsat ekskavaatorit nimedega Tark Öökull ja Aidu Kajakas ning räägiti, kuidas keskkond endises põlevkivikarjääris kiiresti muutub.
Toimus ka orienteerumismäng Kohtla-Nõmme alevikus. Liikumise teekond ja kontrollpunktide küsimused olid salvestatud tahvelarvutitesse ja see lisas mängule oluliselt põnevust.
Õhtuprogrammi hulka mahtus erinevatele vanuseastmetele koostatud viktoriin ning rühmadel kodus ette valmistatud isetegevusettekanded. Ja kõigele sellele lisaks jõuti veel käsitöö õpitubades kodustele mõned meened valmis meisterdada.
Meie kooli ELOlased olid kõikides tegevustes väga tublid ja teenisid auga välja mitmed tänukirjad ning medalid.