mai 25, 2014

Metsamooril külas

Käisime 20. mail Metsamoori perepargis. Meid oli sellel päeval õnnistatud väga hea ilmaga. Kuna ilm oli hea, siis tõotas tulla üks tore ja vahva päev. Nii see ka läks.
Kohale jõudes võttis meid vastu Metsamoor isiklikult, kes rääkis meile, kuhu me üldse olime jõudnud. Koos Metsamooriga tervitas meid ka üks onu ja väga suur ning sõbralik koer. Loomulikult oli talus ka kass, kes algul jälgis võõraid eemalt.
Veepudelid kaasas, läksime Metsamooriga loodust avastama.
Õppisime tundma ja tunnetama ravimtaimi. Piserdasime ennast võlutaimeveega. Saime teada, kuidas taimed näevad ja räägivad. Õppisime sööma nõgeseid ja võililli ning kuulama loodust. Mängisime ka erinevaid mänge. Kõige rohkem meeldis meile luupidega ringi tuuseldada ja otsida midagi, mida palja silmaga tavaliselt ei märka.
Kui taimed õpitud, suundusime loitsukeldrisse. Algul tekitas pime kelder kõhedust, aga kui Metsamoor laulma ja trummi lööma hakkas, siis oli tõeliselt mõnus kuulata ja kaasa laulda. Eriti vahva oli see, kui Metsamoor parmupillil meiega rääkima hakkas. Algul ei saanud keegi midagi aru, aga kui Metsamoor esimese lause ette ütles, siis saime pärast juba ise ka sõnadest aru. Tõeliselt põnev oli.
Kui olime piisavalt kuulnud ja näinud, siis valmistas Metsamoor meile maitsva võlutaimetee. Tee kõrvale saime süüa kodust kaasa võetud näksimist.
Nüüd aga kõige põnevama osa juurde - saime sõita karussellil. See oli vaieldamatult päeva kõige meeldivam osa. Sellega aga meie päev veel ei lõppenud.
Edasi juhatas Metsamoor meid perepargi mesikotta. Seal räägiti meile mesilaste elust ja  sellest, kuidas mesilased mett toodavad.  Saime näha, mille abil saab mesilasi endast eemale ajada. Panime pähe ka mesilaste kaitseks mõeldud mütsid. Loomulikult saime maitsta ka mett ja isegi õietolmu.  Õietolm kõigile ei maitsenud, aga mesi oli super. Mesinik andis meile kaasa töölehed ja igaüks sai ka kaardi mesilasega.
Kui olime juba piisavalt tarkust kogunud, algas tagasisõit koju. Teel koju hakkas nii mõnelgi meist paha – kuum ilm, täis kõht ja karussell ei sobi kokku. Kõigele sellele vaatamata, lõppes meie päev hästi.
Meile meeldis Metsamoori juures väga. Oli üks vahva päev täis seiklusi ja avastusi.


1.  klass