mai 06, 2014

Õppekäik Otepää loodusparki

Meie plaan oli selline: minna klassiga Otepää loodusparki. Kõik (k.a bussisõit) oli tasuta. Kuna kõik oli tasuta, olid kõigi emotsioonid muidugi positiivsed. Kui lapsed kooli ette jõudsid, ootas neid suur kollane buss. Kõige viimasena jõudis Egerti, kes jooksis kiiresti üle muru bussi poole.
Bussisõit kulges lõbusalt, jagasime toidumoona ja tegime nalja. Mõningatel lõppes sõit kerge iiveldusega.
Me sõitsime Otepääle. Seal ootas meid giid, kes saatis meid sisse, kus ta seletas loomadest, taimetest ja kaladest.

Siis vaatasime sissejuhatuseks filmi nimega „Otepää kaksteist nägu.” Film kestis 17 minutit ja selles räägiti Otepääst erinevatel aastaaegadel. Filmis näidati pilte kaheteistkümnest kuust. Filmile rääkis juurde ka veel mehine hääl. Kõik see meeldis meile, kuna istusime väga mõnusatel ja suurtel patjadel.
Meie esimene mäng oli majas peale filmi vaatamist. See mäng oli väga vahva. Me saime kokku viis tiimi. Tiimide kooseisus olid: „Navi“ Liina ja Magnus, „Beekad“ Joosep ja Kärol, „Sinised kalakesed“ Egerti ja Kertu siis veel „KKKK“ kooseisus Kristiin ja Kaarel ja siis „Kanad“ Etith ja Mario. Giid jagas meile töölehed. Ühe paari peale oli üks tööleht ja pliiats, siis ta seletas, kuidas töölehti täita ja me hakkasime vastuseid otsima. Seinte peal oli näitus Otepää looduspargi kohta. Sealt saime küsimusetele vastused. Töölehe peal oli 5 teemat ning iga teema juures oli 3 küsimust. Kõige esimesena jõudsid valims Navikad. Edasi tuli loodusvillak ja see oli lõbus mäng.

Seejärel läksime õue kus oli meil bussimatk, millele järgnes metsamatk. Ilm oli ilus ja päike paistis. Käisime paljudes kohtades aga kõige enam jäi silma Pühajärve sõjatamm ja Otepää vaatetorn. Meie giid käskis meil seljad vastu puud toetada ja silmad kinni panna. Ta ütles, et me kujutaksime ette nagu me oleksime puuga ühendatud juurte kaudu. Siis rääkis giid legendi talupoegade vastuhakust Pühajärve mõisniku vastu. Siis sõitsime edasi. Jõudsime Otepää vaatetorni juurde. Me läksime vaatetorni tippu ja giid andis meile binoklid. Ta käskis meil üles otsida Tehvandi vaatetorn ja Tehvandi suusahüppetorn. Kõigile meeldis see vaade, mis me seal üleval nägime. Pärast kui me jälle alla jõudsime, oli meil hetk söömiseks.
Kui me jõudsime Väikese Emajõe äärde, siis hakkasime mööda jõe äärt kõndima ja läksime kose alt läbi. Vee kohin oli päris kõva, et kõrvad läksid lukku. Peale jõe ääres käiku hakkasime mängima mängu. Ühed olid kotkad ja teised olid hiired. Kui vastus oli õige, pidid hiired jooksma enda koju ja kotkad pidid hiired kätte saama. Kui kotkas hiire kätte sai enne hiirte kodu, pidi hiir minema kotkaste poolele ja kui vastus oli vale pidid kotkad minema oma koju ja hiired pidid saama kotkad kätte. Mängu võitsid kotkad.
Otepäält tagasi sõites arutlesime kui tore päev meil oli olnud.
6.b klass