juuni 05, 2012

3. klassi kevadine õppepäev Tartus


23. mail peale pingelist tasemetööde perioodi suundusime põnevale õppepäevale Tartusse. Kavas oli nii harivat, arendavat kui ka lõõgastavat tegevust.
Alustasime päeva teaduskeskuses AHHAA. Keskusele on pandud väga õige nimi, sest mitme eksponaadi juures me just niimoodi häälitsesimegi.
Meie külaskäigu ajal oli AHHAAs avatud näitus "Ahhaa, särab ja säriseb!", mis tutvustas tavalise valguse ootamatuid ja üllatavaid külgi. Meelitasime välgu purki, ärgitasime päikesepatareisid võidu sõitma ja lõime erinevaid valguskujundeid. Kõik külastajad said joonistada UV-graffitit, imetleda laserkiirte mänge, jäätunud valgust ja hologramme ning ekselda peeglitagusel maal.
Põnevust ja oma võimete proovilepanekut jätkus mitmeks tunniks. Kahju oli ainult sellest, et meie silme all ei koorunud munast ühtegi uut tibu.
Peale lõunapausi lõõgastusime ja arendasime keha veekeskuses AURA. Kokkuvõtteks ainult kaks sõna – eriti lahe.
Päeva lõpetasime ajaloohõngulisel Toomemäel. Vaatasime üle sealsed ajaloo- ja kültuurimälestised ning Tartu ja Eesti jaoks olulistele isikutele püstitatud monumendid. Lisaks tuletasime meelde ka mõned Toomemäega seotud rahvapärimused.
See päev oli meie jaoks meeldiv, andis palju uusi teadmisi ja kogemusi. Mõnelgi tekkis tahtmine suvel koos perega nendes kohtades uuesti ära käia.