juuni 18, 2012

Kagu-Eesti tantsupidu

Pühapäeval, 10. juunil toimus Põlva Intsikurmu vabaõhulaval tantsuetendus „Elu keset küla”, milles osales kokku ligi 1700 tantsijat Valga-, Võru-, Põlva- ja Tartumaalt. Nende hulgas tantsisid meie kooli 3.-4. klassi rahvatantsurühm õpetaja Helle juhendamisel.

Liigijuht Mari kiri:
Me tegimegi selle peo ära! Ma tahan teid kõiki südamest tänada - te olete lastega teinud suurepärast tööd ja nad olid peol nii-nii-nii tublid! Laste pühendumist illustreerib minu arvates suurepäraselt väike episood, mida
märkas TÜ Rahvakunstiansambli juht Aveli Asber:

"Peo ajal jäi meelde selline seik laste tantsust. Üks esimese rea tüdruk oli keset tantsu kaotanud kinga ja siis kui nad pidid ette kivikujusse jooksma, siis üks tagumise rea tüdruk taipas selle kinga sealt üles korjata. Kinga ülesvõtnud türdukul oli isegi aega välja raalida tüdruk, kes kinga oli kaotanud ja läks seda kinga siis talle viima. Aga see kinga kaotanud tüdruk ei võtnudki seda kinga vastu, sest tal kästi ju olla KIVIKUJU!!!! Vot selline lavakultuur siis!!!!! Ja siis see teine tüdruk lihtsalt pani selle kinga tema kõrvale maha."

Lapsed on meie tulevik ja teie töö lasterühmadega on kogu rahvatantsumaailma jaoks väga oluline. Jõudu teile, kallid juhid, sest ilma teieta poleks meil ka selliseid ülivahvaid tantsulapsi.
Minu poolt suur-suur kallistus kõigile väikestele tantsijatele! Mul oli teiega kohutavalt vahva!

Näeme järgmistel pidudel!

Artikkel Võrumaa Teatajas
Tantsupeo pildid