aprill 03, 2013

Hangematk


Hoolimata alanud kevadest laiutasid 26. märtsil veel kõikjal lumehanged. Meie klass otsustas teha kevadise hangematka. Matka eesmärgiks oli läbi isikliku kogemuse tunnetada, kuidas on liikuda tugeval lumekoorikul ja mõõta erinevates kohtades lumikatte paksust. Eelnevalt oli koduseks ülesandeks välja uurida, millal ja miks üldse tekib lumele kõva koorik ning kellele on niisugune nähtus kasulik, kellele aga ohtlik või kahjulik.
Pilvitus taevas säras kuldkollane päikeseketas ja lumi sillerdas silmipimestavalt. Õhutemperatuur oli -5° C ja tuult peaaegu polnudki. Loodus oli andnud meile parima päeva, et kinnitada alla suusad ja liuelda avastusretkele.
Kahe tunni jooksul nautisime suusasõitu, mõõtsime hangede paksust ja otsustasime, et jätame hästi meelde kuupäeva 26.03.2013, et järgnevatel aastatel  meenutada selle kuupäeva lumeolusid. Tegime ohtralt peatusi, et arutada läbi koduse ülesande tulemused, kuulasime looduse hääli ja vaatasime lumele jäetud jälgi.
Peale matka maitses kooli lõunasöök eriti hästi. Kui keha kinnitatud, tegime klassis veel matkast kokkuvõtte, joonistasime pilte ja kirjutasime jutukesi.
Kokkuvõte: Õues õppides on võimalik mõne tunni jooksul tegeleda mitmete erinevate tunniplaanis olevate õppeainetega ning sageli on see klassiruumis toimuvast palju põnevam ja efektiivsem õppimise vorm.