aprill 21, 2013

V klasside maakondlik õpioskuste olümpiaad



Neljapäeval, 18.aprilli keskpäeval kogunes meie kooli aulasse tosinkond Võrumaa V klasside kolmeliikmelist võistkonda, et mõõtu võtta õpioskustes. Selleks olid Parksepa kooli õpetajad koostanud ülesanded ja usinate sipelgatena kokku tarinud raamatuvirnad. Ülesannete koostamise juures arvestati ka asjaoluga, et esmaseks infoallikaks on kujunenud õpilasel ikkagi internetikeskkond ning seetõttu oli ka ülesandeid, mille vastused tuli leida just sealt.
Direktor Ilmar Kesselmanni tervitussõnad ja head soovid kuuldud ning koolikoka Sveta imehea koogiga maiustatud, asuti tööle. Kahe tunni jooksul, mis oli ette nähtud ülesannete lahendamiseks, liiguti nelja õpitoa vahel, mis vastavalt ülesannete liigile olid selleks ajaks nimetatud ja kujundatud ümber ruuduliseks, siniseks, roheliseks ja kirjuks toaks.
Samal ajal kui toimus võistlus, tutvusid aga võistkondi juhendanud õpetajad kooliga ning meisterdasid õpetaja Helle juhendamisel kauneid kive. Muidugi nende mõtted olid ikka oma kasvandikel ning võistluse lõppedes kiirustati teada saama, kuidas lastel läks ja kas kõik harjutatu oli ikka meeles.
Suured tänusõnad kõigile, kes aitasid ette valmistada ja läbi viia maakondlikku V klasside õpioskuste olümpiaadi. Tänusõnad ka Antsla, Haanja, Kuldre, Kääpa, Mõniste, Osula, Rõuge, Varstu, Vastseliina ja Võru koolide õpilastele ja juhendajatele.
Õppealajuhataja Anneli Plado