mai 10, 2013

Laste liiklusohutuskonkursi finaalüritus

Kolmapäeval, 8. mail selgusid Renault’ haridusprogrammi „Ohutu liiklemine kõigile” raames läbi viidud üle-eestilise liiklusohutust ja keskkonnasäästlikke liiklemisviise propageeriva konkursi „Sinu idee, Sinu algatus“ võitjad, kelleks osutusid Sagadi looduskooli õpilased projektiga “Pähe kiiver, selga vest!” Konkursi peaauhinnaks on võitjarühma sõit Prantsusmaale rahvusvahelisele „Sinu idee, Sinu algatus“ finaalvõistlusele, mis toimub 14.-16. juunil 2013. Rahvusvahelise finaaliga kaasneb sõit Disneylandi lõbustusparki Pariisi lähistel.
Sagadi Looduskooli selle aasta jaanuaris alguse saanud kampaania „Pähe kiiver, selga vest!“ eesmärk oli pöörata suuremat tähelepanu jalgratturi turvavarustuse olemasolule ja vajalikkusele. Projekt pälvis ka kohalike ajalehtede ning noorsoopolitsei tähelepanu.
Žürii esimehe Indrek Sirki sõnul olid kõik viis esitletud projekti väga põhjalikud, hästi läbimõeldud ja põnevad. „On näha, et aina rohkem lapsi on huvitunud liiklusest ning selle ohtlikkusest. Seda oli märgata iga finalisti projektis, mis tegi võitja selgitamise loomulikult väga raskeks. Sagadi looduskooli projekt “Pähe kiiver, selga vest!” paistis silma just oma põhjaliku läbiviimise ning kaasahaarava esitluse poolest. See energia tõi nendele ka tänase võidu,” ütles Indrek Sirk.
Tänavu teist korda toimunud konkursi võidukampaania “Pähe kiiver, selga vest!” valiti parimaks viie finalisti hulgast, kuhu lisaks võitjale kuulusid ka Särevere Lasteaed “Kurepesa” projektiga “Sinasõbraks tooliga”, Parksepa Keskkool projektiga „Oota ohutult bussi“, Väike-Maarja gümnaasium projektiga „Rattad korda!“, ning Imavere Põhikool taaskasutatud materjalidest koosneva liiklusalase lauamänguga „Liiklemine Imaveres”.
Finaalüritusel esitlesid kõik grupid oma väljamõeldud ja elluviidud projekte ja kampaaniaid. Särevere Lastead projektiga “Sinasõbraks tooliga” tutvustas oma lasteaia lastele ja vanematele turvatooli kasutamise eesmärki ja tähtsust autosõidul. Parksepa Keskkooli õpilased jälgisid projektiga “Oota ohutult bussi!” koolimaja juures olevaid bussipeatusi ja õpetasid lapsi ohutult bussi ootama. Projektiga “Rattad Korda” õhutasid Väike-Maarja gümnaasiumi õpilased turvalist rattaliiklust teedel. “Liiklemine Imaveres” liiklusalase ruumilise lauamängu töötasid välja Imavere Põhikooli õpilased, kelle eesmärk oli kohalikele inimestele õpetada liiklusmärke.
Konkurss „Sinu idee, Sinu algatus” on mõeldud põhikoolide õpilasrühmadele üle kogu Eesti. Konkursi ülesandena pidid kuni 10-liikmelised õpilasgrupid 8. märtsiks 2013 välja mõtlema ja korraldama liiklusohutust ja/või keskkonnasäästlike liiklemisviise propageeriva kampaania.
Võitja valis punktihääletuse teel välja žürii, kuhu kuulusid Kristel-Liis Kaunismaa Politsei- ja Piirivalveametist, Eve-Mai Valdna Maanteeametist, advokaadibüroo Sirk ja Saareväli vandeadvokaat Indrek Sirk, Grzegorz Telecki Renault Polskast ja Renault edasimüüjate esindajad Indrek Luberg ABC Motorsist ning Karit Sepp Citymotorsist.

 "Oota ohutult bussi" esitlus












Vaata pilte