mai 03, 2013

"Väike väle lepatriinu"



Väike väle lepatriinu
läks kord täppidega riidu.
Arvas, seitsme täpiga
raske koos on elada.
Mõtles, et võiks mõned ta
vannis maha küürida....

Nii algab vahva luuletus „Triinu täpid“.

02. mail oli meil võimalus kohtuda lastele mõeldud õpetlike luuletuste raamatu „Väike väle lepatriinu“ autoriga. Kes ta on? Võime olla uhked - Helin Vill on Parksepa keskkooli vilistlane, ta lõpetas meie kooli 13 aastat tagasi. Helin on sündinud ja kasvanud Võru vallas, Tagakülas, kuid viimased viis aastat elanud Põlvamaal Kanepis. Helinil on toetav pere ja 2,4 aastane armas tütreke.

Helin on ise ka justkui väike väle lepatriinu. Ta on rõõmsameelne ja väga toimekas. Ühel hommikul ärgates avastas ta, et oskab luuletusi kirjutada. Kes meist ei oleks luuletusi sahtlisse kirjutanud? Aga Helinil jagus julgust ja ettevõtlikkust oma esimene luuleraamat trükki anda ja raamatusse ka ise pildid joonistada. Saime teada, kuidas valmib raamat, kuidas seda müüa ja sedagi, et raamatu on kujundanud meie kooli asjaajaja Anneli Ilves.

Helin luges meile vahvaid luuletusi ja meie jaksasime kuulata isegi 24 salmi pikkust luuletust „Olümpiamängud“. Kes soovis, sai raamatu osta ja autogrammigi raamatusse. Loodame Heliniga taas kohtuda, kui ilmub tema järgmine luuleraamat. Soovime talle head mõttelendu!
Ruth
väle sipelgas raamatukogust