juuni 20, 2014

Linnalooduse retk "Avasilmi märkad elu"

2. juunil käisid 3.a klassi õpilased linnalooduse retkel "Avasilmi märkad elu" Kreutzwaldi pargis, Tamula kallasrajal ja Juudipargis. Tutvuti pargipuudega ja pargis peitsevate lindudega, elati kaasa räästapääsukeste pesaehitustöödele ja jälgiti kuldnokkade pereelu. Arutleti selle üle, milleks on loodud Tamula järve hoiuala ja kuidas peaks inimene seal käituma, millised elusolevused elavad järves ja järve kaldal. Mängude kaudu said selgemaks taime-, looma- ja linnuliigid ning nende toitumisharjumised. Raamatukogus tutvuti suviseks loodusuurimiseks sobivate raamatutega ja täideti retkekaart, mis aitab hiljem õpitut meenutada.
Lasteraamatukogu pildigalerii

Käisime klassiga Võrus loodusretkel. Kõige enne saime tuttavateks giidide Kadi ja Hellega. Ütlesime oma perekonnanime looduses olevate asjade nimena. Kuna olime kokku saanud Kreutzwaldi pargis, siis uurisime lähemalt ausammast. Meile räägiti, et Kreutzwald oli kirjanik, arst ja lauluisa. Uurisime pargi plaani. Võrdlesime ühte kändu ja puud ning püüdsime ära arvata, kumb on vanem. Edasi läksime mööda laudteed Tamula järve äärde. Uurisime lähemalt varsakapju. Tamula hotelli juures jälgisime räästapääsukeste pesi. Kuulasime linnulaulu ja mängisime mängu.
Edasi kõndisime Juudiparki. Sealt leidsime ühe puu, mis oli inimese näo kujuga. Juudipargis kasvasid enamasti remmelgad. Järgnes väike jalutuskäik, mis viis meid Võru lasteraamatukokku. Seal täitsime töölehti. Kolm kiiremat said valida endale auhinna. Teised said valida ühe kommi.
Ja oligi aeg kooli tagasi minna. Me õppisime palju uusi asju. Aitäh giididele toreda retke eest!
Marta, Susanna ja Nele