juuni 21, 2014

Õppepäev Rõuges

2. juunil käisid 3.b klassi õpilased Rõuges õppepäeval. Õppepäeva viisid läbi 10.b klassi õpilased Kärolyn ja Leana. Selleks päevaks oli planeeritud matk Ööbikuorus ja meisterdamine Rõuge noortekeskuses.
Hommik oli vihmane ja ei tõotanud tulla mõnusat matkailma. Kui Rõugesse jõudsime, oli meie ümber tihe udupilv. Sellegi poolest alustasime planeeritud matkaga. Ronisime vaatetorni, et näha, millime meie ümbrus on. kaugele ei saanud vaadata, sest kõik oli udu sisse mattunud. Kärolyn rääkis Rõuge ürgorust ja järvedest. Edasi tegime väikese peatuse kiige juures ja suundusime Ööbikuorgu. On ikka sügav ja metsik org küll. Vahele sai räägitud lohe Lembitust. Nii jõudsimegi ringiga vana linnuse kohani. Vestlesime muinasajast ja linnuste vallutamisest. Vihma hakkas taevast rohkem alla tulema ja mängimine tuli edasi lükata. Tahtsime veel näha kuulsaid vesioinaid. Vesioinaste poole liikudes nägime igalt poolt mäe küljest väljavoolavaid allikaid. Vesioinad on ikka toredad. Pumpsuvad ja pritsivad vett. Meid pritsis veega lisaks vesioinale ka taevataat. Ei jäänudki muud üle, kui seada ruttu sammud noortekeskuse poole, sest olime küllaltki läbi ligunenud.
Tee viis järvede vahelt. Õppisime selgeks nende nimed ja kuulasime erinevaid lugusid järvede kohta. Legendid on päris huvitavad. Nii jõudsimegi teise mäe otsa, kus asus noortekeskus. Seal tegime puhkepausi, et kuivatada ennast ja kinnitada keha. 
Algaski meisterdamine. Leana õpetas meile, kuidas teha salvrätist ja laastust tore seinakaunistus või pilt. Kõigepealt tuli valida, millist pilti teha. Katta laast liimiveega, võtta salvrätilt kõige pealmine kiht ja liimida see laastu külge ning lasta kuivada. Peale sai veel lisada lepatriinu või liblika. Teiseks tööks tegime pesulõksust kardinakaunistuse. Esmalt värvisime pesulõksu roheliseks. Lõikasime vahtkummist välja tükis ja kleepisime kõik omavahel kokku. Valminud töödega tegime ühispildi. Veel näitas ja tutvustas Leana meile Rõuge noortekeskust. See on tore koht aja veetmiseks ja tegevuste tegemiseks. Juba olidki Rõuge kooli õpilased tulnud majja ja meilgi oli aeg hakata koju sõitma. Maja ees oleva skatepargi märja pinna peal oli hea libistada. Ja juba oligi buss minekuks valmis. 
Kahju, et meil ilmaga ei vedanud, kuid me tuleme Rõugesse tagasi!